- Autor: HelaN
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 400 |
Paprika zelená | 170 |
Cibule | 180 |
Česnek | 20 |
Mrkev | 130 |
Rajčata | 270 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Dochucovadla:
kořenící směs Adžika sůl
Energetická hodnota celkem: 2014 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 46,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 1, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Plátky lilku posolíme, necháme 2 hod odstát, pak slijeme vodu. Lilek nasucho osmahneme na pánvi. Na druhé pánvi orestujeme na oleji (12 g) nakrájenou cibuli a přidáme ostatní zeleninu bez rajčat, ochutíme Adžikou. Na dno zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem (3g), klademe osmahlé lilky, navrstvíme podušenou zeleninu a navrch poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, pečeme 30 minut při 180 stupních. Podáváme s pečivem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.